Το Reformer είναι το πλέον διάσημο όργανο της μεθόδου Pilates. Πρόκειται για μια κυλιόμενη πλατφόρμα που μοιάζει με κρεβάτι, είναι εξοπλισμένη με ελατήρια ρυθμιζόμενης αντίστασης και παρέχει ποικίλες εργονομικές θέσεις άσκησης. Η μεγάλη εναλλαγή  ασκήσεων, που προσφέρει το Pilates Reformer συμβάλλει, ώστε σε σχετικά σύντομο διάστημα να αποκτήσετε επίπεδους κοιλιακούς, σφιχτούς γλουτούς και τονισμένους μηρούς.

Επίσης το Reformer αποτελεί εξαιρετικά αποτελεσματικό όργανο σε περιπτώσεις Αποκατάστασης, με την προϋπόθεση ότι αξιοποιείται από εξειδικευμένο και έμπειρο στις τεχνικές της μεθόδου εκπαιδευτή.

Το Pilates αποτελεί μια πολύ δημοφιλή, εναλλακτική και αυτόνομη μέθοδο Εκγύμνασης, η οποία δίνοντας έμφαση στην αναπνοή, ασκεί συνολικά το σώμα εναρμονίζοντάς το με το πνεύμα, ενώ παράλληλα προσφέρει τόνωση και ευεξία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία από ασκήσεις ενδυνάμωσης, διαβαθμισμένης δυσκολίας, που στοχεύουν κυρίως στην ενίσχυση της μέσης και των κοιλιακών μυών, καθώς και στη βελτίωση  της ευλυγισίας του σώματος, χωρίς όμως την απόκτηση όγκου.

Η μέθοδος Pilates απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες, με τον προβληματισμό, αν το Pilates αποτελεί γυναικεία και μόνο υπόθεση, να έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Οι ασκήσεις ωστόσο απαιτείται να προσαρμόζονται στις ανάγκες καθενός, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση.